Copiii fara etichete

duminică, 12 decembrie 2010

Ce inseamna Craciunul

Cum am mai zis intr-o postare anterioara,Craciunul este,pentru mine,cea mai frumoasa sarbatoare dintr-un an.Colindele,bradul impodobit,cadourile,Mos Craciun,friptura de porc,toate au un rol important  pentru ca acesta sarbatoare sa fie una speciala;si daca mai si ninge chiar in zilele de Craciun atunci poti zice ca e perfecta sarbatoarea.Cand vezi copii ca iti colinda la usa ( pe vremea mea chiar se colinda,acuma canta o strofa si aia la repezeala si asteapta banii),imbujorati de gerul de afara,cand le vezi bucuria pe chipuri in dimineata primei zile de Craciun cand desfac cadourile de la mosu',este ceva de nedescris,nici o alta sarbatoare nu iti ofera atata bucurie,fie ca esti copil,ori adult.Craciunul este un motiv de reala bucurie pentru toti indiferent de varsta,statut social,functie etc.,este o sarbatoare a cadourilor,a bunei dispozitii,a colindelor.
Vazusem nu de mult un film despre Craciun,(nu mai retin titlul filmului) in care o mama ii spunea fetitei ei de 5 ani ca Mos Craciun nu exista,si ca trebuie sa fie realista,ca viata e grea..bla bla bla.Ma intreb, cum poti oare sa strivesti bucuria unui copilas spunandu-i in fata ca mosul nu exista,ca de fapt cadourile sunt cumparate de parinti? Este ceva nedrept pentru acel micut sa-i furi cea mai mare bucurie pe care el o asteapta un an de zile.
Dupa ce cititi aceasta postare, neaparat treceti si pe la  "Concurs de Craciun",postare interesanta al carei autor este cunoscutul blogger Macku.

5 comentarii:

Andreea spunea...

Anul asta va fi cel mai frumos Craciun de pana acum pentru ca il avem pe ingerasul nostru Sebastian.Suntem o familie fericita si implinita.Te iubesc!

Unknown spunea...

Ti-am pus link-ul pe pagina de facebook si ti-am dat primul like. Nu pot sa-mi imaginez un cadou mai bun pentru tine si Andreea decat micutul Sebi. :) Iti doresc numai fericire!

Unknown spunea...

Apropo, nu-s chiar asa cunoscut :))

Cipri.S spunea...

Asa e ..un copil e cel mai frumos cadou.

Unknown spunea...

Ai castigat o invitatie si un banner! http://www.macku.net/2010/12/s-terminat-concursul-de-craciun.html