Copiii fara etichete

vineri, 19 august 2011

Zilele orasului



  Mai nou de cativa ani incoace toate comunele,orasele,oraselele au cate o zi a lor,asa sa vada lumea ca s-au nascut si ele candva.Da ziua asta a lor e datata in vreun document,demonstreaza vreun act oficial ca ,spre exemplu, orasul Tg.Frumos a luat fiinta in ziua de 20 august?Ma indoiesc in aceasta privinta,si de asta cred,consider,si de fapt chiar asa e,ca zilele astea ale oraselor/comunelor nu-s decat un bun prilej pentru "edili" sa mai faca si buzunarele lor niste gologani,vorba unor conationali de-ai nostri. Maine si poimaine in minunatul,exuberantul,faimosul,frumosul,fantasticul (lista poate continua la nesfarsit) oras Tg.Frumos are loc a nu stiu cata editie "Zilele orasului Tg.Frumos".Ce inseamna asta mai pe scurt,asa in cateva cuvinte,ca un rezumat ca sa va faceti o idee: tigani , bere naspa scumpa la pahare de plastic,hamsii,mici si diverse fripturi (de care eu nu am curaj sa ma apropii nici macar cu gandul),muzica de cea mai proasta calitate,aceleasi "iujuri" vechi si jerpelite de cand eram eu copchil,aglomeratie,galagie,mizerie cat cuprinde.
  Dar,intotdeauna la noi pentru destrabalari de astea se gasesc bani,ba chiar sunt destui,in schimb nu avem bani pentru naveta profesorilor,pentru asfaltat strazile ( ca-ti rupi masina in doua pe unele din ele),pentru izolarea termica a cladirilor,pentru personalul medical (de asta desfiintam spitale) etc.

2 comentarii:

Unknown spunea...

Am ratat zilele orasului? Valeu! Ce pierdere...a inteles ca a fost Anda Adam si Compact? N-au gasit pe cineva mai de soi, ceva din zilele noastre?

Cipri.S spunea...

Da..nu prea au facut spectacol.Au chemat si ei de banii ce i-au avut.Saracii :))