Copiii fara etichete

miercuri, 18 iulie 2012

Lume rea


 De ceva vreme tot aud in stanga si-n dreapta,in special de la batrani,dar nici unii tineri nu fac exceptie,cum ca lumea e foarte rea si se-nrautateste pe zi ce trece si asta ar fi cauza pentru care avem fenomene meteo extreme,cum ar fi inundatii,grindina,zapezi foarte mari,geruri aspre etc,s-a suparat Dumnezeu asa deodata si ne pedepseste cu astfel de evenimente meteorologice mai putin placute.
   Personal,consider ca lumea nu e mai rea ca inainte,cand spun rea ma refer la furturi,omoruri,violuri,ca astea se faceu si inainte poate mai mult decat acum.Pot spune ca lumea e mai rea acum fata de cum era acum multi ani,analizand situatia prin prisma taierilor abuzive de paduri,poluarii industriale,consumului exagerat de energie si alte chestii care au legatura cu banii.
   Oare pe timpul razboaielor purtate de Stefan cel Mare,Mihai Viteazul,Tudor Vladimirescu etc.,in timpul celor doua razboaie mondiale,pe vremea holocaustului, cand au murit milioane de oameni, cum era lumea!? mai buna ca acum,mai rea sau tot la fel?
    Daca acum sunt fenomene extreme datorita divinitatii pe fondul gradului de rautate al lumii,atunci ce ar fi trebuit sa mai fie;sa ploua cu foc,sa nu mai creasca iarba,sa dispara oxigenul si uite ca nu s-a intamplat.
   Asa ca lumea nu e mai rea, e tot la fel,poate putin mai educata si mai informata si cu cat esti mai informat cu atat gandesti mai mult,iti pui mai multe intrebari si-ti faci mai multe griji.

Niciun comentariu: