marți, 2 aprilie 2013

Infidelitate original răsplătită   Infidelitatea este o acţiune care produce emoţie pozitivă şi negativă în acelaşi timp dar la persoane diferite, este incitantă pentru infidel şi distrugătoare pentru fidel, dar în final, mai devreme sau mai târziu, inevitabil, devine dezastroasă pentru ambii parteneri. Ca orice lucru făcut pe ascuns, infidelitatea oferă satisfacţii efemere, lucrurile pot degenara, impresia că nu se va afla niciodată creşte şi păcăleşte creierul şi instinctele, minciuna creşte, se dezvoltă, produce schimbări de comportament insesizabile la început, dar destul de uşor de observat pe parcurs, şi deodată explodează şi eliberează adevărul dureros cu efecte separatoare inevitabile în viaţa de cuplu. Infidelitatea este o alegere a fiecăruia, unii o folosesc, alţii nici nu vor să audă, ea este direct proporţională cu caracterul, bunul simţ şi reponsabilitatea, adică cu cât ai un caracter josnic, eşti iresponsabil, mincinos  şi cu o lipsă de respect pentru viaţa de cuplu şi familie, cu atât eşti mai dispus să fii infidel. Mai nou, sau mă rog, nu chiar nou, dar acum am aflat, cel infidel este pedepsit chiar şi după moarte.
   Un fost cadru militar din Braşov,  a vut o soţie curvă infidelă, a prins-o odată cu unul în pat, dar a iertat-o la insistenţele şi bocetele sale şi mai mult de dragul copilului ce-l aveau împreună. Au trecut peste, au mai făcut un copil, totul părea roz, până când în anul 1969 soţia lui a murit într-un accident de maşină. În maşină, femeia militarului era cu un bărbat care s-a dovedit a fi amantul ei.  De supărare şi de ciudă că soţia îl înşelase şi a doua oară, bărbatul a uitat de durerea pricinuită de moartea femeii şi s-a gândit să-i facă pe mormânt un monument funerar mai special, din piatră, durabil, să reziste şi să vadă şi alţii ce i-a plăcut soţiei lui cel mai mult în viaţă. Aşa că, a convins un sculptor, a plătit tot şi a pus monumentul în cimitir.
                                             
Piatra funerară a rezistat ceva timp, au dărâmat-o comuniştii, iar după revoluţia din 89 omul înşelat a vrut să o reconstruiască, dar copiii săi au insistat să renunţe şi l-au convins până la urmă.
   Îmi pare rău pentru săracul om că a avut o soţie curvă, dar monumentul e original şi dovedeşte cât de mult şi-a iubit el soţia, dacă a acceptat până la urmă infidelităţile prin faptul că i-a adus mereu aproape simbolurile masculine în toată splendoarea lor. 

Niciun comentariu: