Copiii fara etichete

luni, 7 noiembrie 2011

Rusine Romania


   In seara asta stateam eu asa relaxat in fotoliu si urmaream stirile la ProTv cand deodata ce sa vad, Jeffrey Franks,seful Fomndului Monetar International tinea un discurs despre situatia Romaniei, in limba romana.Omul asta atata si-a batut capul,a calculat,a facut cercetari,studii,analize,statistici,iar in final a invatat si romaneste,incat ar putea fi primul ministru si presedinte al acestei tari in acelasi timp,2 in 1 daca intelegeti ce vreau sa spun.Pai la ce ne mai foloseste Boc,Basescu si toata suita lor,il avem pe Franks,stie toaate mersurile din Romania,cum zice el asa facem,el taie si spanzura in tara asta,mai nou vorbeste si romaneste,deci e de-al nostru cum s-ar zice.
  Acum lasand gluma la o parte,fratilor am ajuns de tot rasul,pana si curcile rad de noi,ca ne da ordine (nu sfaturi) un strain de peste ocean,care intr-un an de zile de cand se tot perinda pe aici a fost in stare sa vada si sa inteleaga in amanunt situatia Romaniei,ba mai mult are si putere de decizie asupra noastra,iar incompetentii astia ai nostri pe care-i platim din banutii nostri castigati cu greu,nu au fost in stare in atatia ani sa ne conduca bine si sa fim si noi o societate civilizata si dezvoltata.Dansii imediat cum cineva din sistemul bugetar nu da randament la serviciu,asa cum vor ei,gata il concediaza,dar lor ce ar trebui sa li se faca,ca de atatia ani sunt la fel de incompetenti,de slab pregatiti si practic iau salar degeaba;ei nu trebuie concediati,mustrati,incompetenta lor nu se pedepseste!?
   Rusine sa ne fie,ca vine un strain sa ne invete economie,sociologie,statistica,pana la urma cred ca si limba romana,iar noi producem specialisti pe banda rulanta si-i exportam!
   De trei ori rusine Romania!!!

2 comentarii:

Ionut Lucian Durbaca spunea...

Nu e vorba ca ai nostri nu stiu sau sunt incompetenti. Atata timp cat va exsta un guvern mondial din umbra, economiile tarilor europene vor fi conduse de specialisti americani. Crezi ca situatia din Grecia a aparut din senin ?

Cipri.S spunea...

Cum se face ca noi trebuie sa avem tot timpul guvern din umbra si tot sa ne mearga rau!?Germania,Franta,Austria etc ele de ce n-au? In disperarea noastra de a ne pastra functiile si de a ne apara intereseul propriu (nicidecum pe cel national) suntem in stare sa acceptam orice,fie bun sau rau.Daca vine unul si zice ca ne da triliarde de dolari moca numai ca noi sa nu ne mai numim Romania ,ci Somalia ( asta e exemplul care mi-a venit acum in minte)cred ca am fi de acord fara ezitare.