Copiii fara etichete

joi, 1 noiembrie 2012

Joi



   
   Joi.Astazi e joi, o zi ca oricare alta din timpul saptamanii de lucru.Insa toate pe lumea asta au o insemnatate si o poveste, la fel ca si ziua de joi.Se spune ca in trecut era considerata ziua odinhei(chiar nu stiam de ce ma simt obosit si fara chef de treaba), alaturi de duminica, oamenii nu mergeau la camp si nu faceau treaba prin ograda.
   Se zice ca joi este o zi a norcului (cea mai norocoasa zi a saptamanii), o zi vesela, o zi a succesului (pai cum sa nu fie daca e zi de odihna),o zi benefica pentru dragoste,iubire si impacare, in aceasta zi bolile si supararile nu se lipesc de om.
   Joia, la mine aici in Tirgu Frumos, este iarmaroc, adica un fel de bazar de animale si cereale, unde vine taranul si vinde porci, oi, vaci,cai, graunte,faina etc.Joia si piata agroalimentara din Tirgu Frumos e plina, se vand legume, verdeturi, bors,muraturi, miere de albine,branza,lapte si smantana, de regula la pret putin mai mare decat in timpul saptamanii, pentru ca deh..cererea e mare si oferta limitata. In conditiile astea cetatenii din Tg. Frumos respecta intocmai semnificatia zile de joi, pentru ca venitul la piata nu se face in timpul programului de lucru, deci e zi libera..iuhuu.
   Mie imi place ziua de joi pentru ca e inaintea celei de vineri care e inaintea celei de sambata ce semnifica sfarsit de saptamana.
  Voi aveti o zi care va place in mod deosebit, exceptand sambata si duminica,zile iubite de toata lumea? Sunt curios cui ii place lunea. De fapt stiu cui: locuitorilor din Podu Iloaiei, pentru ca lunea e iarmaroc si zi de targ, unde se intampla exact aceleasi lucruri ca joia la Tirgu Frumos.Voi stiti?
  Era o gluma : Cica se intalneste unul din Tirgu cu unul din Podu:
                         “Ba, la tine cand e joi?”
                         “ Luni.”
                         
P.S. Daca vreti sa aflati si semnificatia celorlalte zile ale saptamanii intrati aici.

Niciun comentariu: