Copiii fara etichete

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Legende...

   
Se spune ca in spatele unui lucru frumos si reusit sta o legenda menita sa bucure inimile si sa incalzeasca sufletele celor ce vor sa caute informatii pretioase despre acesta. Legendele sunt povesti imaginare, inventate de oameni priceputi si cu simtul umorului, iar atunci cand le asculti ai impresia ca nu se poate sa nu fie adevarate.
   Recent am descoperit povestea Turnului Eiffel din Paris,care are legatura cu celebrul muschetar d'Artagnan. Am s-o relatez pe scurt in randurile ce urmeaza.
   Se spune ca atunci cand tanarul d'Artagnan a ajuns la Paris cu scopul de a deveni muschetar al regelui, pe drum a intalnit o fata, Milady, de care s-a indragostit la prima vedere. Cand i-a spus cu ce treburi si ce vrea sa faca la Paris, fata nu l-a crezut, ba mai mult ea l-a considerat mitocan, mincinos si laudaros. d'Artagnan a tinut mortis sa-i demonstreze ca el va deveni cel mai brav si neinfricat muschetar de la curtea regala, iar ca sa-i dovedeasca ca nu minte si nu se lauda, i-a promis ca in cel mai scurt timp ii va face un cadou nemaintalnit pana in acea vreme.
   Fata, curioasa si mirata in acelasi timp, i-a zis ca are tot ce-si doreste, tatal sau fiind un om destul de bogat, dar totusi cum ar reusi el s-o impresioneze asa cum se lauda. El a zis atunci ca dupa fiecare victorie va fi cu un pas mai aproape de cerul instelat si va putea atinge luna, iar daca are incredere in el atunci ea va fi prima care va avea privilegiul acesta.
   Milady, usor sceptica, dar cu o curiozitate imensa, l-a crezut, ba chiar a acceptat sa-i devina iubita, iar d'Artagnan nu a dezamagit-o, construind in mai putin de un an Turnul Eiffel inalt de 300 m, in varful caruia i-a oferit un inel si a cerut-o de sotie.
   De atunci, se spune, ca cei care ajung in varful turnului trebuie sa-si puna o dorinta, iar daca sunt sinceri si cu sufletul curat, se va indeplini cu siguranta.
ARTICOL SCRIS PENTRU SUPERBLOG 2012!

Niciun comentariu: